Des de la dècada dels 70 s'ha parlat molt dels beneficis de la dieta mediterrània, la característica diferenciadora principal de la qual és la incorporació de vegetals i peixos. Però... realment sabem el que mengem?
D'un catàleg de 1007 espècies comestibles de peix i marisc a Espanya, actualment només hi ha informació nutricional certa de 90 espècies. Així que sabem què mengem, però no del tot.
El mar és un sistema enorme, però no infinit, i aquest desconeixement de la majoria d'espècies sumat als hàbits de consum fa que hi hagi una sobreexplotació de les espècies més conegudes i consumides. Des d'Ona Futura arrenquem aquest projecte on l'objectiu és estudiar la informació nutricional d'altres espècies de peix no tan consumides per promoure un consum més responsable i variat de peix.
Conèixer el valor nutricional dels peixos i mariscs ens pot donar el poder d'ajudar els oceans, incentivant el consum dels peixos no tan populars i desestressant les espècies més consumides. Viure és equilibri, si el mar ens ajuda a viure, nosaltres l'hem d'ajudar a mantenir-ne l'equilibri i conèixer els productes que podem obtenir sense alterar el balanç entre espècies.
A la Fundació Ona Futura creiem que l’ésser humà forma part de l’ecosistema i que la solució per a un planeta més equilibrat no és la supressió de l‟activitat humana, és la modificació racional dels seus hàbits.
Si tu també creus que amb investigació, coneixement i treball podem canviar el món, ajuda'ns amb una aportació.