SEAFOOD IMPACT

Des de la dècada dels setanta es va parlant dels beneficis de la dieta mediterrània la característica diferenciadora principal de la qual és la incorporació de vegetals i peixos. Però... realment som conscients del que mengem?  

 

D'un catàleg de 1007 espècies comestibles de peixos i mariscs a Espanya, actualment només hi ha informació nutricional certa de 90 espècies, amb la qual cosa, no tenim suficient informació sobre la nostra alimentació.   

 

La mar és un sistema immens, però limitat, i el desconeixement de la majoria d'espècies, sumat als hàbits de consum, produeix una sobreexplotació de les espècies més conegudes i consumides. Des de Ona Futura volem donar a conèixer la informació nutricional d'altres espècies de peix menys consumides comunament, per a promoure un consum més responsable i variat de peix.  

 

Conèixer el valor nutricional dels peixos i mariscos ens dóna la facultat de contribuir a ajudar a la mar, incentivant el consum de peixos no tan populars i desestresando les espècies més consumides. Viure és equilibri, si la mar ens ajuda a viure, nosaltres hem d'ajudar a mantenir el seu equilibri i conèixer els productes que podem obtenir sense alterar el balanç entre espècies.    

 

L'ésser humà forma part de l'ecosistema, i en Ona Futura creiem que la solució per a un planeta més equilibrat no és la supressió de l'activitat humana sinó la modificació racional dels seus hàbits.   

TOP