Projecte Sea Meadows

Com a Fundació la nostra intenció io és liderar projectes de protecció i regeneració marina amb la finalitat d'afavorir la biodiversitat i la bioabundància. En aquest sentit tenim la inestimable col·laboració amb el departament de Materials del Institut Químic de Sarrià en el desenvolupament d'estructures marines sostenibles i completament ecològiques. El nostre projecte Sea Meadows, ha estat implementat amb èxit en diversos punts de la costa mediterrània. Aquestes ecoestructuras, conegudes com Sea Life Ecostructures (SLE), estan dissenyades per a fomentar la colonització d'espècies autòctones i augmentar la biodiversitat marina. El material utilitzat és biodegradable i sostenible, la qual cosa garanteix una construcció respectuosa amb el medi ambient. A més, aquestes estructures són programables, la qual cosa permet determinar el període mitjà de disgregació i restaurar el fons marí segons sigui necessari. Les SLE no sols milloren la qualitat de l'aigua, generen més oxigen i capten CO₂, sinó que també tenen un impacte positiu en les activitats econòmiques locals en incrementar el valor de la destinació turística. Això es tradueix en beneficis tant ambientals com econòmics per a la comunitat local. Amb un enfocament centrat en la sostenibilitat, la biodiversitat i la col·laboració mb institucions científiques, ens presentem com una opció líder en la regeneració del fons marí.

Beneficis: Sostenibilitat i respecte al medi ambient: Les SLE estan construïdes amb materials biodegradables i sostenibles, cosa que minimitza l'impacte ambiental i promou pràctiques de construcció responsables.

Foment de la colonització d'espècies autòctones: Les SLE estan dissenyades específicament per afavorir la colonització d'espècies autòctones, fet que contribueix a l'increment de la biodiversitat marina i la recuperació dels ecosistemes marins.

Programabilitat i restauració efectiva: Les estructures són programables, cosa que permet controlar el període mitjà de disgregació i restaurar el fons marí segons calgui. Això garanteix una restauració efectiva i adaptada a les condicions específiques de cada àrea.

Millora de la qualitat de l'aigua i la captura de CO2: Les SLE milloren la qualitat de l'aigua en generar més oxigen i capturar CO2, contribuint així a la salut i l'equilibri dels ecosistemes marins.

Beneficis econòmics locals: A més dels beneficis ambientals, les SLE incrementen el valor de la destinació turística local en generar atraccions per a bussejadors i visitants interessats en la biodiversitat marina. Això es tradueix en oportunitats econòmiques per a la comunitat local.

Com pots col·laborar?

Ajuda'ns amb una aportació econòmica per aquest projecte. Qualsevol aportació suma per aconseguir els fons necessaris per poder executar aquest projecte.

Pots fer-te soci de la Fundació Ona Futura i contribuir a la protecció de la mar mediterrània.

Pots seguir-nos a les xarxes socials i difondre els nostres continguts per ajudar-nos a arribar a altres persones que estiguin interessades.

Pots fer-te voluntari de la nostra Fundació i col·laborar en la preservació del medi ambient.

TOP