Projecte Praderies Submarines

La posidònia oceànica és una planta aquàtica pròpia de la mar Mediterrània que forma prats submarins amb una gran importància ecològica, ja que contribueix a frenar l'erosió de la línia de costa, contribueix a l'oxigenació de l'aigua i és l'hàbitat de protecció i reproducció de moltes subespècies marines. Per tots aquests motius, se la considera un bon indicador de la qualitat de les aigües marines de la costa.

El projecte Praderies Submarines té com a objectiu la protecció i regeneració del prat de posidònia de la platja d'Aucanada, en la badia d'Alcúdia (Mallorca), a través de la instal·lació de bio matrius que permetin la regeneració de la biodiversitat pròpia de la zona. Aquesta zona és un prat natural de posidònia que ha estat greument malmès per l'ancoratge continu d'embarcacions. Tot i la prohibició, durant els mesos d'estiu es poden veure multitud d'embarcacions ancorades a la zona que malmeten aquest prat de posidònia.

Gràcies al conveni signat amb lInstitut Químic de Sarrià (IQS) Universitat Ramon Llull, des de la Fundació Ona Futura volem impulsar la instal·lació de bio matrius que, a més de contribuir a la regeneració del fons marí de forma sostenible, també permetran l'ancoratge dels vaixells, evitant així, que la posidònia resulti malmesa. A més, aquestes bio matrius permeten la instal·lació de sensors de telemetria per a poder seguir en temps real el procés de regeneració així com per mesurar la contaminació acústica, el pH de l'aigua, corrents i seguiment dels onatges.

Com pots col·laborar?

Ajuda'ns amb una aportació econòmica per aquest projecte. Qualsevol aportació suma per aconseguir els fons necessaris per poder executar aquest projecte.

Pots fer-te soci de la Fundació Ona Futura i contribuir a la protecció de la mar mediterrània.

Pots seguir-nos a les xarxes socials i difondre els nostres continguts per ajudar-nos a arribar a altres persones que estiguin interessades.

Pots fer-te voluntari de la nostra Fundació i col·laborar en la preservació del medi ambient.

TOP