Projecte Praderies Submarines

La Fundació Ona Futura lidera projectes de protecció i regeneració marina per incrementar la biodiversitat i la bioabundància. El seu enfocament es basa en la col·laboració amb el departament de Materials de l'Institut Químic de Sarrià i el desenvolupament d'estructures marines sostenibles i completament ecològiques.

El projecte Sea Meadows, desenvolupat per la Fundació Ona Futura, ha estat implementat amb èxit a diversos punts de la costa mediterrània. Aquestes ecoestructures, conegudes com a Sea Life Ecostructures (SLE), estan dissenyades per fomentar la colonització d'espècies autòctones i augmentar la biodiversitat marina.

El material utilitzat a les Sea Life Ecostructures és biodegradable i sostenible, cosa que garanteix una construcció respectuosa amb el medi ambient. A més, aquestes estructures són programables, cosa que permet determinar el període mitjà de disgregació i restaurar el fons marí segons calgui. Les Sea Life Ecostructures no només milloren la qualitat de l'aigua, generen més oxigen i capten CO2, sinó que també tenen un impacte positiu en les activitats econòmiques locals en incrementar el valor de la destinació turística. Això es tradueix en beneficis tant ambientals com econòmics per a la comunitat local. Amb un enfocament centrat en la sostenibilitat, la biodiversitat i la col·laboració amb institucions científiques, la Fundació Ona Futura es destaca com una opció capdavantera en la regeneració del fons marí. Beneficis: Sostenibilitat i respecte al medi ambient: Les SLE estan construïdes amb materials biodegradables i sostenibles, cosa que minimitza l'impacte ambiental i promou pràctiques de construcció responsables.

Foment de la colonització d'espècies autòctones: Les SLE estan dissenyades específicament per afavorir la colonització d'espècies autòctones, fet que contribueix a l'increment de la biodiversitat marina i la recuperació dels ecosistemes marins.

Programabilitat i restauració efectiva: Les estructures són programables, cosa que permet controlar el període mitjà de disgregació i restaurar el fons marí segons calgui. Això garanteix una restauració efectiva i adaptada a les condicions específiques de cada àrea.

Millora de la qualitat de l'aigua i la captura de CO2: Les SLE milloren la qualitat de l'aigua en generar més oxigen i capturar CO2, contribuint així a la salut i l'equilibri dels ecosistemes marins.

Beneficis econòmics locals: A més dels beneficis ambientals, les SLE incrementen el valor de la destinació turística local en generar atraccions per a bussejadors i visitants interessats en la biodiversitat marina. Això es tradueix en oportunitats econòmiques per a la comunitat local.

Com pots col·laborar?

Ajuda'ns amb una aportació econòmica per aquest projecte. Qualsevol aportació suma per aconseguir els fons necessaris per poder executar aquest projecte.

Pots fer-te soci de la Fundació Ona Futura i contribuir a la protecció de la mar mediterrània.

Pots seguir-nos a les xarxes socials i difondre els nostres continguts per ajudar-nos a arribar a altres persones que estiguin interessades.

Pots fer-te voluntari de la nostra Fundació i col·laborar en la preservació del medi ambient.

TOP