MENT I MAR

"Ment i Mar" té com a propòsit fomentar el benestar, connectant la salut mental amb activitats ludicoesportives, i alhora promoure la neteja i la cura de l'entorn marí reforçant el vincle emocional amb la natura.

Inicialment aquest projecte es durà a terme a la costa catalana i està enfocat cap a persones interessades a participar de les activitats que promoguin el benestar general i creïn hàbits saludables de comportament.

Per què és necessari aquest projecte?

"La vida mai es torna insuportable per les circumstàncies, sinó per la manca de sentit i propòsit." - Viktor Frankl

Aquesta societat ens condueix a un sentiment de decaïment emocional, malgrat les múltiples formes de connexió amb el món exterior a les quals tenim abast, això fomenta, la solitud.  

Estudis de la Fundació Mútua Madrilenya resumeixen en percentatges el que manifestem:   

32,6% De la societat senten solitud
40,3% Es comparen amb altres persones
29,7% No s'integren a l'entorn
33,7% Es preocupen per l'opinió dels altres sobre ells
35,2% Es preocupen per no encaixar en la societat

D'altra banda, un informe de National Geographic de 2022, ens diu que més d'un milió de tones de desaprofitaments omplen el Mediterrani.   

Segons un informe de Greenpeace de 2021, 35 dels 50 milions dels envasos utilitzats a Espanya no es reciclan. 

I, ens diu un informe de la Universitat Autònoma de Barcelona, de 2021, que l'ús recreatiu de les platges del Mediterrani és la causa de l'acumulació d'un 80% de les escombraries que arriba a la mar.  

 

 

 

 

Com podem ajudar-hi?

“Les persones necessiten un propòsit que tingui significat. Aquesta és la nostra raó de viure. Amb un propòsit compartit, som capaços d'aconseguir qualsevol cosa”.

Warren Bennis

Carta de Navegació

Les activitats del projecte estan basades en pilars com l'activitat física, la meditació, la socialització i el voluntariat.

L'activitat física redueix l'estrès perquè allibera endorfinas i uns altres neurotransmisores que augmenten la sensació de benestar. 

Meditar i controlar la respiració, ajuda a enfocar l'atenció i a fer callar el corrent de pensaments confusos; meditar també transmet una sensació de calma, pau i equilibri que pot beneficiar al benestar emocional de la salut en general. 

Socialitzar i connectar amb altres persones, buscar suport entre familiars amics i noves connexions socials, com el voluntariat són bons calmants, que ofereixen distracció i ajuden a tolerar alts i baixos emocionals. 

Piràmide de Maslow

Aquest projecte contempla la pràctica totalitat dels cinc nivells de la piràmide de Maslow.

Nivell 1: necessitats fisiològiques.  

Nivell 2: necessitats de seguretat. ... 

Nivell 3: necessitats socials. ... 

Nivell 4: necessitats d'estima. ... 

Nivell 5: necessitats d'autorealització. 

A través del contacte físic i esportiu amb la mar cobrim les necessitats fisiològiques, en ser activitats en grup es cobreix les necessitats socials, i al mateix temps, en realitzar accions que cuiden al medi ambient, es crea empatia i respecte entre els participants. En combinar tots aquests factors, els participants poden arribar a #sentir satisfets i orgullosos de si mateixos arribant a l'autorealització, creant un vincle emocional amb un propòsit comú. 

BENEFICIS

La natació setmanal en aigües oberta fredes en una dona diagnosticada amb trastorn depressiu més gran, va reduir els seus símptomes i
va aixecar el seu estat de. "Estudi al British Medical Journal Case Reports del 2018"

Les persones que neden regularment se senten més felices en un 43%, el 26% va assenyalar més motivació per completar les tasques diàries i el 15% va afirmar manejar millor la vida.
"Estudi encarregat per Swim England per el dia de la Salut Mundial"

Les hores de sol influeixen en l'estat d'ànim de pràcticament tothom, la quantitat d'hores de llum influïa en l'humor de les persones.
"Estudi de la universitat Brigham Young"

El nostre propòsit és millorar el benestar general mitjançant la creació d'un vincle afectiu amb el mar.

Segueix-nos en xarxes socials per assabentar-te de les nostres activitats

TOP