MENT I MAR

"Ment i Mar" té com a propòsit fomentar el benestar, connectant la salut mental amb activitats ludicoesportives, i alhora promoure la neteja i la cura de l'entorn marí reforçant el vincle emocional amb la natura.

Inicialment aquest projecte es durà a terme a la costa catalana i està enfocat cap a persones interessades a participar de les activitats que promoguin el benestar general i creïn hàbits saludables de comportament.

Per què cal aquest projecte?

La nostra Societat

Vivim en una època de desconnexió amb nosaltres mateixos. Escollim com a societat sentir-nos tristos i emocionalment decaiguts. En un món cada cop més interconnectats ens sentim cada cop més sols.

"La vida mai es torna insuportable per les circumstàncies, sinó per la manca de sentit i propòsit." - Viktor Frankl

32,6% De la societat senten solitud
40,3% Es comparen amb otrxs
29,7% No s'integren a l'entorn
33,7% Es preocupen per l'opinió dels altres sobre ells
35,2% Preocupeu-vos per no encaixar en la societat

*Font: Informe 2023 Fundació Mutua Madrileña

Les nostres Platges

Més d'un milió de tones de deixalles inunden el mediterrani.

*National Geographic 2022

El 70% (35 milions) dels 50 milions d'envasos utilitzats a Espanya no es reciclen.

*Greenpeace 2021

L'ús recreatiu de les platges del mediterrani durant l'estiu és responsable de fins al 80% de les escombraries marines que s'hi acumula.

*Universidad Autonoma de Barcelona 2021

Com podem ajudar-hi?

“Les persones necessiten un propòsit que tingui significat. Aquesta és la nostra raó de viure. Amb un propòsit compartit, som capaços d'aconseguir qualsevol cosa”.

Warren Bennis

La Carta de Navegació

Aquestes activitats estaran constituïdes per: pilars com l'activitat física, la meditació, la socialització i el voluntariat.

L'activitat física redueix l'estrès perquè allibera endorfines i altres neurotransmissors que augmenten la sensació de benestar.
Meditar i controlar la respiració, ajuda a enfocar l'atenció ia fer callar el corrent de pensaments confusos; meditar també transmet una sensació de calma, pau i equilibri que pot beneficiar el benestar emocional de la salut en general.
Socialitzar i connectar amb altres persones cercar suport entre familiars amics i noves connexions socials, com el voluntariat són bons calmants, que ofereixen distracció i ajuda a tolerar els alts i baixos emocionals.

Piràmide de Maslow

Aquest projecte inclou 4/5 dels pilars de la piràmide de Maslow.

A través de l'esport cobrim les necessitats fisiològiques, en ser activitats en grup es cobreix les necessitats socials, i al mateix temps en realitzar accions que cuiden el medi ambient es crea un reconeixement i respecte en els participants. En combinar les 3 esmentades prèviament, els participants poden arribar a sentir-se satisfets i orgullosos de si mateixos arribant a una autorealització. Creant un vincle emocional amb un propòsit comú.

BENEFICIS

La natació setmanal en aigües oberta fredes en una dona diagnosticada amb trastorn depressiu més gran, va reduir els seus símptomes i
va aixecar el seu estat de. "Estudi al British Medical Journal Case Reports del 2018"

Les persones que neden regularment se senten més felices en un 43%, el 26% va assenyalar més motivació per completar les tasques diàries i el 15% va afirmar manejar millor la vida.
"Estudi encarregat per Swim England per el dia de la Salut Mundial"

Les hores de sol influeixen en l'estat d'ànim de pràcticament tothom, la quantitat d'hores de llum influïa en l'humor de les persones.
"Estudi de la universitat Brigham Young"

El nostre propòsit és millorar el benestar general mitjançant la creació d'un vincle afectiu amb el mar.

Segueix-nos en xarxes socials per assabentar-te de les nostres activitats

TOP